Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Doorstart failliete modeketen Tuunte moet leiden tot eerlijk baanbehoud

"De curator heeft ons vandaag laten weten dat alle Tuunte-medewerkers morgen hun ontslagbrief thuis krijgen. En dat is beroerd nieuws voor de 250 medewerkers." Dat zegt Willem Kruithof van CNV Vakmensen naar aanleiding van het faillissement van Tuunte Fashion uit Winterswijk. Het ontslag maakt de weg vrij voor een mogelijke doorstart. "Niet zelden wordt een doorstart gebruikt om oudere en duurdere werknemers te dumpen. CNV Vakmensen hoopt dat deze doorstart leidt tot eerlijk baanbehoud."

Het faillissement van de modeketen met veertig winkels in Oost-Nederland kwam niet onverwacht. Het bedrijf werd in 2013 ook al eens gered van een faillissement. Afgelopen week viel het doek definitief nadat de investeerders in het bedrijf er geen toekomst meer in zagen.
 
"CNV Vakmensen zal de werknemers bijstaan bij controle op een juiste afwikkeling van het faillissement", aldus Kruithof. "De werknemers kunnen ook gebruik maken van loopbaancoaches van Loopbaansupport Detailhandel. Deze coaches kunnen ontslagen werknemers uit de detailhandel kosteloos helpen bij het vinden van nieuw werk."
 
"Waar wij vooral scherp op zijn is de wijze waarop de doorstart plaats gaat vinden", stelt Kruithof. "Afgelopen jaren heeft de detailhandel veel doorstarts meegemaakt, die vaak ten koste gingen van banen voor oudere en duurdere werknemers. Mocht Tuunte Fashion een doorstart maken, dan moeten niet alleen de schuldeisers, maar ook de nu ontslagen werknemers daar baat bij hebben."

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid