Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Donderdag metaalstaking in Hoogeveen en Eindhoven

Werknemers in de metaal komen deze week opnieuw in actie voor een nieuwe cao. In Hoogeveen en Eindhoven zijn donderdag 18 oktober actiebijeenkomsten.

Hoogeveen

In Hoogeveen, voor de poort van Fokker, verzamelen zich donderdagochtend vanaf 7.30 uur honderden werknemers, afkomstig van metaalbedrijven in de omgeving (Fokker, Burgerhout en Muelink & Grol). De werknemers leggen dan twee dagen lang het werk neer.

Eindhoven

In Eindhoven is donderdagochtend een actiebijeenkomst in het Evoluon. Er worden honderden werknemers verwacht uit de regio Eindhoven en De Kempen (onder meer afkomstig van VDL-bedrijven, DAF, ASML, MGG, Chromeloy, Ahrend). De staking duurt 24 uur.

Vuur opstoken

Jikkie Aalberts, actieleider van CNV Vakmensen in Hoogeveen: “Wij zien mogelijkheden om meer jongeren een vaste baan te bieden waarbij tegelijkertijd ouderen gezond hun pensioen kunnen bereiken. Wij willen dat werkgevers daaraan gaan meewerken. Daarnaast willen we dat werknemers eindelijk in hun portemonnee merken dat het goed gaat met hun bedrijfstak. De stakers laten met deze actie zien dat ze het helemaal gehad hebben met de houding van hun werkgevers. Het is tijd dat we het vuur eens flink gaan opstoken.”

Lees meer over de metaal-acties >

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid