Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Donderdag en vrijdag 48-uursstaking in Alblasserdam

Ongeveer 400 werknemers van metalektro-bedrijven uit de Alblasserwaard komen vanaf donderdag 29 oktober in actie. Ze leggen voor 48 uur het werk neer.

Het gaat om werknemers van bedrijven als Heerema, FN Steel, IHC, Fokker, Bayards, Coatinc, Tata Steel en Brush HMA. Inmiddels gaan de stakingen hun 14e week in. Niet eerder staakten metaalwerkers zo lang voor een goede cao.

Actiebijeenkomst

De 48-uursstaking in de Alblasserwaard begint op donderdagochtend 8.00 uur. Op vrijdagochtend is er in Alblasserdam (Landvast, Haven 4) een actiebijeenkomst, waar onder andere CNV-onderhandelaar Peter de Jong de werknemers toespreekt. “Ook in de Metalektro willen mensen zeggenschap over hun werktijden, meer mogelijkheden voor scholing en ontwikkeling en een fatsoenlijk loon. Als we in de kleinmetaal tot een akkoord kunnen komen, is daar in de grootmetaal zeker ruimte voor."

Flexibilisering

FNV-bestuurder Marry van der Stel: “De voorstellen van de werkgevers komen er op neer dat je moet werken wanneer het hun uitkomt. Het wordt zo voor werknemers vrijwel onmogelijk werk en privé op elkaar af te stemmen. Onze leden willen echte banen en niet alleen maar komen wanneer het de baas uitkomt. De werkgevers in de metalektro klagen dat werknemers zich te weinig ontwikkelen, maar tegelijkertijd houden ze al onze voorstellen daarover tegen. Hopelijk komen ze er nu achter dat die hele flexibilisering toch niet zo’n goed idee is.”

Programma van 29 oktober:

8:00 tot 11:00 uur: inschrijving

Programma 30 oktober:

8:00 - 11:00 uur: inschrijving
9:00 – 9:30 uur: speeches
 

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid