Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Donderdag busstaking Schiphol, Haarlem, IJmuiden, Alkmaar, Den Helder

Donderdag ligt het busvervoer stil in een groot deel van Noord-Holland. Het gaat om drie concessiegebieden van Connexxion: Haarlem-IJmond, Noord-Holland Noord en Amstel Meerlanden (waar Schiphol onder valt). “Met de estafette-acties laten de buschauffeurs zien dat het ernst is”, zegt onderhandelaar Hanane Chikhi van CNV Vakmensen. “Vooral met de lijnen rondom Schiphol raken we een van de grootste werkgevers in het openbaar vervoer.”

De estafette-actie van vandaag is opnieuw succesvol verlopen. In delen van Zuid-Holland, Flevoland en Overijssel deden veel chauffeurs mee aan de actie. Het busvervoer lag stil in onder meer Leiden, Lisse, Alphen a/d Rijn, Dronten, Emmeloord, Lelystad, Deventer en Zwolle.

Inzet: nieuwe cao

Inzet van de acties is een nieuwe cao voor de 12.000 werknemers in het openbaar vervoer. De onderhandelingen hierover zijn mislukt. “Wat we van de werkgevers willen, zijn concrete afspraken over lonen en werkdruk in het openbaar vervoer. Zolang de werkgevers daar niet toe bereid zijn, gaan de acties door. Vroeg of laat zullen ze toch over de brug moeten komen. Wat ons betreft liever vroeg dan laat. De buschauffeurs staken echt niet voor hun lol.”

Staking donderdag

De actie van donderdag betekent dat in drie concessiegebieden van Connexxion in Noord-Holland het busvervoer de gehele dag grotendeels stil komt te liggen. De staking begint donderdagochtend vanaf de eerste rit en duurt tot vrijdagochtend eerste rit.

Bekijk de actiepagina

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid