Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Donderdag 24-uursstaking bij Nestlé in Nunspeet

Werknemers van voedingsmiddelenbedrijf Nestlé in Nunspeet leggen donderdagochtend vanaf 7.00 uur voor een etmaal het werk neer. Ze doen dit uit protest tegen het uitblijven van een nieuwe cao.

Afgelopen donderdag bracht een delegatie van de fabriek uit Nunspeet al een bezoek aan het hoofdkantoor in Amstelveen. “Nestlé heeft meer oog voor de aandeelhouders dan voor de eigen werknemers. We hebben de boodschap overgebracht dat het hoog tijd is voor een cao met een goede loonsverhoging. Dat kan ook, want het bedrijf maakt dikke winst”, zegt onderhandelaar Jeroen Warnaar van CNV Vakmensen.

Productie babyvoeding

Als de 24-uursstaking doorgaat, heeft dat direct gevolgen voor de productie van babyvoeding voor de buitenlandse markt. De grondstoffen zijn bederfelijk en kunnen, eenmaal geleverd, niet meer worden verwerkt. “We hopen dat het niet zover hoeft te komen, maar dan moet Nestlé wel over de brug komen”, zegt Warnaar.

Geen variabele beloning

Nestlé, met in totaal 800 werknemers, heeft twee cao’s: een basis-cao en een cao voor het hoger personeel. “In de nieuwe cao willen we meer zekerheid over de loonsverhoging. We zien niets in de plannen om in de basis-cao een prestatiebeloning in te voeren. In de cao voor het hoger personeel, waar al wel een variabele beloning zit, hebben we gezien dat die niet werkt. Dus daar willen we vanaf. We willen voor iedereen bij Nestlé een gelijke loonsverhoging, waarbij er minimaal sprake is van behoud van koopkracht.”

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

Lees ook

Word nu lid van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen 
  • Rechtshulp voor werk en privé 
  • Hulp bij je belastingaangifte 
  • Korting op verzekeringen 
  • Informatie en advies bij ziekte

 

Word lid met 50% korting