Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Domper voor werknemers SecurCash op eerste werkdag

Voor de werknemers van geldtransporteur SecurCash begint het nieuwe jaar belabberd. Vanmorgen kregen de 220 vaste krachten en ruim honderd uitzendkrachten te horen dat het bedrijf faillissement heeft aangevraagd. “Een flinke domper op de eerste werkdag van het jaar”, zegt Peter de Ridder, onderhandelaar van CNV Vakmensen.

De werknemers kregen vanmorgen vroeg de bittere pil gepresenteerd, tijdens personeelsbijeenkomsten op de verschillende vestigingen (Delft, Rotterdam, Drachten en Best). “Die boodschap kwam hard aan, zo vlak na de jaarwisseling”, zegt De Ridder, die aanwezig was op de bijeenkomst in Drachten. De werknemers kregen te horen dat het bedrijf er financieel zo slecht voorstaat, dat een faillissement onafwendbaar is. Het faillissement betreft de twee BV’s van SecurCash die verantwoordelijk zijn voor het geldverkeer met retailers. Dit gebeurt met name vanuit de vestigingen Drachten en Best. Een andere BV, verantwoordelijk voor het vullen van de pinautomaten, blijft buiten het faillissement. Dit gebeurt met name vanuit de vestiging Rotterdam.

Hoop op snelle doorstart

“Alle hoop is nu gevestigd op een snelle doorstart, met behoud van zoveel mogelijk banen”, zegt De Ridder. “Om de kans daarop te laten slagen, werken de mensen ondanks het faillissement gewoon door. Intussen onderzoeken de curatoren de mogelijkheden. We hopen daar snel meer over te horen.”

Eerdere reorganisaties

SecurCash nam in oktober 2015 het geldtransport over van Brink’s. Daarbij gingen veel banen verloren. Maar ook daarna volgde de ene reorganisatie op de andere, met onder meer de sluiting van vestigingen in Arnhem, Amsterdam en Houten.
 
SecurCash heeft een hoofdkantoor in Delft en vestigingen in Rotterdam, Drachten en Best.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid