Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Doek valt voor V&D; personeel gaat in grote onzekerheid nieuwe jaar in

De neergang van V&D is de laatste dagen in een stroomversnelling geraakt. Toch komt op oudejaarsdag het gevreesde faillissement nog als een hele nare donderslag.

Martijn den Heijer, onderhandelaar namens CNV: “Het is bijzonder triest dat het personeel van V&D uitgerekend op een dag waarop we elkaar een goed nieuw jaar toewensen, geconfronteerd worden met het bericht van het faillissement van hun werkgever.” 

De gevolgen voor het personeel zijn groot. Hoogstwaarschijnlijk komen veel banen op de tocht te staan en het afgesloten Sociaal Plan met regelingen voor scholing en mobiliteit komt te vervallen. Den Heijer: “Natuurlijk zal CNV de nieuwe eigenaar vragen om sociaal beleid voor de mensen die worden ontslagen, maar niets is op dit vlak meer zeker.”
 

Gevolgen

 
Hoe en of V&D een doorstart gaat maken is nog onduidelijk. Uiteraard hoopt CNV dat een partij wordt gevonden, die bij de doorstart zoveel mogelijk filialen en banen wil behouden. 

Den Heijer: “Het is te hopen dat er een nieuwe eigenaar komt, die hart heeft voor V&D en deze winkels in het hart van zoveel mogelijk steden in Nederland wil behouden. Geen kille rekenmeesters, maar mensen met hart voor deze zaak en visie op een nieuwe toekomst, waarbij zoveel mogelijk mensen van het bestaande personeelsbestand worden ingeschakeld.” Uiteraard zal CNV zijn leden, juist in deze moeilijke dagen, zoveel mogelijk met raad en daad bijstaan. 


Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid