Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Discussie met leden over ingrepen in WW

Maurice Limmen, vice-voorzitter van het CNV, gaat dinsdagavond 5 februari in gesprek met leden van CNV Vakmensen. Centraal thema: de drastische ingrepen die het kabinet van plan is in de WW.

Limmen voert namens het CNV de onderhandelingen met werkgevers en overheid over 'sociale agenda'. Een van de belangrijkste onderwerpen is de WW.  

Grote gevolgen  

"De WW-plannen van het kabinet hebben grote gevolgen voor mensen die straks werkloos worden", zegt Siward Swart van CNV Vakmensen, die de discussie-avond organiseert. "Op dit moment krijg je nog maximaal 38 maanden WW. Het kabinet wil dat terugbrengen tot maximaal 12 maanden WW. Daarna zit je op bijstandsniveau. Het komt er dus op neer dat je na een jaar werkloosheid een keiharde klap naar beneden maakt."

lees meer over de ingrepen in de WW >>  

Gedwongen aan de kant  

Volgens Swart maken veel leden zich daar boos over. "Het kabinet kiest het slechtst mogelijke moment voor deze ingreep. In deze crisistijd is het vaak heel lastig om weer een baan te vinden. Zeker voor ouderen. Veel gemotiveerde mensen zitten gedwongen aan de kant. Ze willen graag, maar komen niet aan de bak. Velen van hen schuiven na een jaar WW zo de bijstand in, zonder dat ze er iets aan kunnen veranderen."  

Discussie  

Tijdens de discussie-avond krijgen de leden informatie over wat de nieuwe WW-plannen inhouden, en wat dat concreet kan betekenen. Limmen geeft een toelichting op de onderhandelingen en gaat hierover in discussie met leden.   Media welkom  

Waar en hoe laat?  

De discussie-avond begint op dinsdagavond 5 februari om 19.30 uur, in het CNV-regiokantoor in Drachten (Zonnedauw 30).

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid