Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Dinsdag staking bij Polynorm en Flamco in Bunschoten

Werknemers van Polynorm en Flamco in Bunschoten komen dinsdagochtend 3 november in actie. Ze leggen het werk neer, uit onvrede over het uitblijven voor een nieuwe cao in de metalektro.

De actie begint morgen in alle vroegte, vanaf 5.30 uur. De vakbonden roepen de werknemers van de dagdienst op om niet aan het werk te gaan. Het gaat om een staking van 8 uur. Ook de werknemers die 's ochtends uit de nachtdienst komen, krijgen de oproep om 's avonds thuis te blijven (ook zij staken dan 8 uur). Tussendoor is de middagploeg wel aan het werk. Onderhandelaars Peter de Jong (CNV Vakmensen) en Jos Brocken (FNV Metaal) zullen de actievoerders toespreken.

Consequentie

Roel van Riezen, CNV Vakmensen: "Het is jammer dat de actie nodig is. Ik heb laatst aan Polynorm-directeur Josef Lamlmayr gevraagd om met me mee te gaan naar de FME, om te zorgen dat we weer met elkaar gaan onderhandelen. Hij wilde niet. Consequentie is dat we nu opnieuw aan de poort staan bij Polynorm. We blijven ons inzetten voor een nieuwe cao voor de metalektro, met afspraken over scholing, meer zeggenschap over werkrijden en een goede loonsverhoging."

FNV-bestuurder Murat Sekercan: "De werknemers verdienen een fatsoenlijke cao metalektro met een hoger loon, meer zeggenschap en ontziemaatregelen om gezond oud te worden. Zolang de werkgevers dat niet bieden, gaan de stakingen door."

Week 15

Het is inmiddels de 15e actieweek in de metalektro. De stakingen in Bunschoten maken deel uit van een reeks acties en stakingen in de metaal. Sinds het voorjaar hebben al zo’n 25.000 stakers meegedaan. Ook in de rest van november staan stakingen van FNV Metaal en CNV Vakmensen gepland.

Lees meer over de metaalacties >

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid