Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Deze week metaalacties in Veenendaal, Hoogezand, Zaanstad en Hendrik-Ido-Ambacht

De acties voor een nieuwe cao voor 150.000 werknemers in de metalektro gaan onverminderd door. Deze week zijn er acties in Veenendaal, Hoogezand, Zaanstad en Hendrik-Ido-Ambacht.

De acties in de metalektro begonnen op 20 juni, na het vastlopen van de onderhandelingen eerder dit jaar. “We geven niet op, we geloven nog steeds in een goede cao voor 150.000 werknemers in de metalektro. Maar dan zullen de werkgevers echt een beweging moeten maken”, zegt onderhandelaar Loes Bezemer-Videler van CNV Vakmensen.

Acties deze week

Werknemers bij metaalbedrijven in Veenendaal en Hoogezand zijn op dit moment in actie (48-uursstaking). Donderdag begint er een 24-uursstaking in Zaanstad. Vrijdag leggen werknemers in de regio Rotterdam het werk neer, voor een actiebijeenkomst in Hendrik-Ido-Ambacht. “Daarnaast kunnen er ook verrassingsacties zijn, we kondigen niet alles van tevoren aan”, waarschuwt de CNV-onderhandelaar.

Wat wil CNV Vakmensen?

CNV Vakmensen wil in de nieuwe cao onder meer zeggenschap voor werknemers op verschillende fronten, zoals ontwikkeling, scholing en werktijden, respect voor elke levensfase, gelijke rechten voor alle werknemers en een eerlijke verdeling van de winst, met daarbij een goede loonsverhoging. Bezemer-Videler: “We willen met elkaar een vitale sector, waar het aantrekkelijk werken is, waar oudere werknemers op een gezonde manier hun pensioen kunnen halen en waar jongere werknemers een toekomstperspectief hebben.”

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid