Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
De vakbond die verschil maakt
Voor een rechtvaardige samenleving
Nieuws

Deal met Heineken, perspectief voor uitzendkrachten bij overgang naar Sligro

Ruim 140 uitzendkrachten die nu voor Heineken werken, kunnen mee over naar Sligro. Ze houden daarbij een jaar lang hun huidige, hogere salaris. Ook geeft Heineken de uitzendkrachten 100.000 euro aan scholingsgeld mee. CNV Vakmensen heeft hierover afspraken gemaakt met de bierbrouwer.

Heineken wil een deel van de logistieke activiteiten afstoten en per 1 oktober onderbrengen bij Sligro. Die overgang heeft gevolgen voor 217 vaste medewerkers en ruim 140 uitzendkrachten. CNV Vakmensen heeft hierover afgelopen maanden met Heineken onderhandeld. “We hebben goede afspraken gemaakt, die voor iedereen perspectief bieden”, zegt onderhandelaar Roel van Riezen.

Uitzendkrachten niet meteen zonder werk

De uitzendkrachten bij Heineken zijn per 1 oktober, als Sligro de taken overneemt, niet meteen hun werk kwijt. Van Riezen: “Als ze de afgelopen tijd veel voor Heineken hebben gewerkt, krijgen ze de garantie dat Sligro hen als eerste oproept. Ze houden ook een jaar lang hun Heineken-salaris. Dat geeft in ieder geval wat zekerheid. Ook kunnen ze aanspraak maken op 2.000 euro scholingsgeld.”

Garanties voor vaste krachten

De 217 vaste medewerkers kunnen in ieder geval mee over naar Sligro. Ze houden – vanwege de wettelijke regels rond overgang van onderneming – hun huidige arbeidsvoorwaarden. Daarbovenop heeft Heineken toegezegd dat ze er met hun pensioen niet op achteruitgaan. Van Riezen: “De overgang van de Heineken-cao naar de cao Groothandel in levensmiddelen, waar Sligro onder valt, zal voor de werknemers geen nadelige gevolgen hebben. Ze houden hun rechten. Heineken en Sligro hebben de garantie gegeven dat eventuele toekomstige verslechteringen ook worden gerepareerd. Dat geeft voor ons voldoende zekerheid, we zijn hier tevreden over.”

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid