Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Dag van eerlijk werk: doe mee met de Thunderclap van IndustriALL

Leden van IndustriALL: spreek je uit tegen uitbuiting en onzekerheid voor werknemers op de ‘Dag van eerlijk werk’ op 7 oktober.

Steun de actie

IndustriALL GU roept alle aangesloten vakbonden op om deze dag te steunen via een social media-campagne, zogenoemde Thunderclap. Ga naar https://www.thunderclap.it/projects/16472-stop-precarious-work en steun deze actie. 

Thunderclap

Er worden zoals gebruikelijk acties gevoerd maar we willen ook proberen om via sociale media ons uit te spreken met een zogenoemde Thunderclap (letterlijk: Donderslag). Dit is recent ook gebruikt door de ITUC ivm de Qatar-campagne. Thunderclap biedt de mogelijkheid om een tweet of facebookbericht te plaatsen; deze worden op hetzelfde moment op 7 oktober verzonden (als een ‘donderslag’). We verwachten een maximaal effect/uitwerking als een grote groep gelijkgestemden zich op hetzelfde moment uitspreekt. Ondersteun de campagne en teken nu in op actie Donderslag.

Doe mee

Volg de instructies op https://www.thunderclap.it/projects/16472-stop-precarious-work en maak daar je keuze voor Facebook, Twitter of Tumbler. Gebruik de hashtag (sleutelwoord) #STOPrecariousWork om mee te doen. Om ons doel te bereiken hebben we minimaal 250 deelnemers nodig. In totaal vertegenwoordigt IndustriALL 50 miljoen werknemers die zich op 7 oktober massaal kunnen uitspreken. Doe mee!

Peter de Jong
Bestuurder CNV Vakmensen
p.dejong@cnvvakmensen.nl
twitter @PeterKdeJong

Druk straatbeeld

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid