Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
De vakbond die het verschil maakt
Voor een rechtvaardige samenleving
Nieuws

Conflict met folderverspreider Spotta

CNV Vakmensen is stevig in conflict geraakt met folderverspreider Spotta over een sociaal plan voor 22 werknemers in Apeldoorn. “Bespottalijk”, vindt CNV-onderhandelaar Agostino di Giacomo Russo de houding van het bedrijf. De bond heeft het bedrijf vandaag een eindbod gestuurd.

Spotta, dochterbedrijf van Post NL, wil de vestiging in Apeldoorn eind dit jaar sluiten. De 22 werknemers houden vrijwel allemaal hun baan, maar dan moeten ze wel naar een andere vestiging: in Meppel of Utrecht. “Spotta vraagt nogal wat van de mensen. Daar mag ook wel wat tegenover staan, in de vorm van een goed sociaal plan. Een goede regeling voor reistijd en reiskosten, een fatsoenlijke vertrekregeling en geld voor outplacement. Maar daar wil het bedrijf niet met ons over onderhandelen. Ze hebben op eigen houtje een deal gesloten met de ondernemingsraad, zonder de werknemers en zonder ons. De mensen vinden het drie keer niks. Wij zijn op geen enkele manier aan die afspraken gebonden”, zegt Di Giacomo Russo.

Slechte reclame

De CNV-onderhandelaar vindt dat Spotta beter zou moeten weten. “Het bedrijf kan de werknemers niet op deze manier negeren en ons als vakbond buiten de deur houden. Dat doen ze wel, willens en wetens. Niet slim van ze. Spotta verspreidt elke week honderdduizenden folders, maar voor zichzelf maken ze slechte reclame.”

Eindbod

De CNV-onderhandelaar heeft Spotta vandaag een eindbod gestuurd, met daarin de voorwaarden voor een goed sociaal plan. De bond wil uiterlijk dinsdag 18 april om 9.30 uur een reactie van Spotta. “Komt die reactie er niet, dan gaan we dezelfde dag nog een actievergadering beleggen en komen er zonder meer acties.”

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid