Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Cofely moet investeren en niet saneren

Het wordt tijd dat Cofely gaat investeren voor een beter bedrijfsrendement. Dat is een betere en eerlijker methode dan het afstoten van werknemers(lasten).

Onderhandelaar Wilko van Niejenhuis van CNV Vakmensen ziet juist volop kansen voor het installatiebedrijf.

Volgens de vakbondsbestuurder heeft Cofely te lang op zijn lauweren gerust. “Ik hoor van medewerkers dat de onderneming niet scherp genoeg heeft gereageerd op de nieuwe tijd van klussen inkopen bij afnemers die zuiniger met hun geld willen om gaan. Voorheen was Cofely voor menig klus op voorhand de gedoodverfd opdrachtnemer. Dat is al lang niet meer zo. De economische crisis heeft zijn werk gedaan.”

Niet te laat

Van Niejenhuis meent dat het nog niet te laat is voor Cofely. “Maar dan moeten ze wel de koe bij de hoorns vatten nu. En - belangrijker nog wellicht - niet de schuld schuiven op ontwikkelingen die er weinig mee hebben te maken.”

Het is de vakbondsman een doorn in het oog dat Cofely doet alsof de reorganisatie noodzakelijk is door de aardgas en aardbevingsproblematiek. “Cofely verdiende en verdient veel geld met de exploratie en exploitatie van aardolie en -gas. Maar ze zouden meer energie moeten steken in het verwerven van al die andere klussen. Dat hebben we ze gezegd, een maand geleden, en gisteren opnieuw. We hebben ze nota bene bedenktijd gegeven om met een andere aanpak op de proppen te komen.”

Andere aanpak

Die andere aanpak kwam er niet. Cofely volhardt in de reorganisatie door middel van het afstoten van 65 banen, zonder een goed sociaal plan. Van Niejenhuis: “We kregen een eindbod dat volstrekt onvoldoende is. Dat betekent een fors conflict met de medewerkers. Ik verwacht dat die leden op de vergadering, die we volgende weken zullen houden, ons dat ook klip en klaar duidelijk zullen maken. En dat ze van hun vakbond verwachten er gezamenlijk maatregelen tegen te nemen.”
Voor meer informatie:

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid