Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
De vakbond die het verschil maakt
Voor een rechtvaardige samenleving
Nieuws

CNV wijst Tweede Kamer op nadelen Mobiliteitspact

Oneerlijke concurrentie, verdringing en uitbuiting zijn in de Europese transportsector aan de orde van de dag. Het Mobiliteitspact dat de Europese Commissie op 31 mei heeft gepresenteerd, bevat te weinig maatregelen om die misstanden aan te pakken. In een brief aan de Tweede Kamer heeft het CNV hierover zijn zorgen geuit.

De brief - zie rechterkolom - is ondertekend door Maurice Limmen (voorzitter CNV) en Sanne van der Meulen (sectorbestuurder vervoer bij CNV Vakmensen). In de brief wijst de bond op de negatieve gevolgen die het Mobiliteitspact kan hebben voor de arbeidsomstandigheden voor de chauffeurs en de verkeersveiligheid.

Te weinig oog voor chauffeurs

"De nadruk ligt te veel op het verminderen van de bureaucratie voor de werkgevers", staat in de brief. Volgens het CNV heeft de Europese Commissie te weinig oog voor de werkdruk van de chauffeurs en de risico's op uitbuiting en oneerlijke concurrentie.

Kamercommissie

De Vaste Kamercommissie voor Infrastructuur en Milieu buigt zich vandaag over het Mobiliteitspact en de gevolgen hiervan voor de Nederlandse transportsector.

Onder 'Downloads' vind je de brief van CNV.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid