Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

CNV Vakmensen zoekt flashmob voor Pop-up Store

Winkelstraten worden steeds leger op dit moment. Winkeldeuren sluiten, winkelketens vallen om. Het is bepaald onplezierig, voor heel veel mensen. Precies tegen die stroom in opent vakbond CNV Vakmensen in Rotterdam een Pop-up Store.

Een maand lang gratis advies om de hoek. De Pop-up Store is een winkel speciaal voor die mensen die rechtstreeks of indirect worden getroffen door ingrijpende veranderingen in werk en arbeidsomstandigheden.

“En het mooie van onze winkel is dat mensen daar terecht kunnen voor gratis advies. Advies over wat ze kunnen doen bij een aangezegd ontslag of een door hun werkgever afgekondigd faillissement. Of advies hoe ze die langgekoesterde wens, om eindelijk eens iets anders te gaan doen qua werk, werkelijkheid kunnen laten worden”, verduidelijkt Wessel Breunesse. Hij is bestuurder bij CNV Vakmensen en projectleider van de Pop-up Stores.

Een nieuwe

Meervoud, want het is niet de eerste keer dat de bond de deuren van zo’n informatiewinkel wagenwijd openzet voor winkelend publiek en andere passanten; lid of geen lid van de vakbond. Amersfoort, Apeldoorn en Zwolle gingen Rotterdam hierin al voor.
Breunesse: “Uiteraard bieden wij onze informatie aan iederéén die vragen heeft over werk en loopbaan. Maar ik kan me voorstellen dat ‘de buren’, het personeel in de winkels rondom ons, juist in deze spannende tijd met dringende vragen zit. Kom maar op, het kan ons niet vol genoeg zijn!
Gekscherend heb ik onze bezoekers al eens met een ‘flashmob’ vergeleken. Een grote dynamische groep mensen met dito vragen die samenkomt op een plek voor iets. In dit geval informatie over dingen rondom werk, inkomen en loopbaan. Wij staan er klaar voor.”

Workshops(in shop)

Ook CNV Vakmensen hanteert het shop-in-shopprincipe. Want in de Pop-up Store worden workshops gehouden. Elke dag een andere. Die workshops variëren van loopbaanchecks, tot vraag-en-antwoord over arbeidsongeschiktheid. Of een uitleg over de regels bij ontslag.
Hoe solliciteer je sociaal? Er is een workshop do’s and dont’s over social media als nieuwerwetse sollicitatiebrief. Er zijn ook dagen dat je als taxichauffeur je loonstrook kunt laten checken. Projectleider Breunesse: “En voor andere, niet gerichte vragen zoeken we het antwoord erbij, samen met de ‘klant’.”

Website

Het afwisselende workshopprogramma is te vinden op de speciale website: www.cnvpopupstore.nl. Dat is ook de plek waarop mensen zich kunnen opgeven voor deelname aan zo’n workshop.
“Al wordt ‘per ongeluk binnenlopen’ ook niet echt erg gevonden hoor”, maakt Wessel Breunesse duidelijk. “Echt, de mensen zijn van harte welkom. We zijn immers ook benieuwd naar hún verhalen.”

Openingstijden

De Pop-up Store van CNV Vakmensen is te vinden aan de Karel Doormanstraat 463a. Dinsdag 8 maart opent de winkel z’n deuren, woensdag 9 maart starten de workshops. Van dinsdag tot en met vrijdag is de winkel tussen 11.00 en 18.00 uur geopend. Op zaterdagen tussen 10.00 en 17.00 uur.
Na zaterdag 2 april draait CNV Vakmensen de deur in Rotterdam weer in het slot. Om elders in het land de Pop-up Store weer te laten verschijnen. Breunesse: “Want daar zijn Pop-up Stores voor.”
 

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid