Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

CNV Vakmensen wil werknemers laten profiteren van sluiting Nalco Delden

“Het is niet anders dan reëel dat er een goed sociaal plan komt voor de 25 medewerkers van het Nalco laboratorium in Delden. Omdat moederbedrijf Ecolab in een jaar tijd 1 miljard euro winst behaalde mogen deze slachtoffers van de bedrijfsplannen ook best nog iets profiteren.” In de ogen van bestuurder Gerard van Dijk van CNV Vakmensen is het niet anders dan logisch dat de Nalco-medewerkers woensdagmiddag massaal kozen om in actie te komen voor een goed sociaal plan. Vanmiddag om 16.00 uur brengt de bond een ultimatum uit aan de werkgever. Dit ultimatum verstrijkt woensdag 12 oktober om 18.00 uur.

De vakbonden hadden ingezet op een forse ontslagvergoeding. Van Dijk: “Dat kan deze werkgever best hebben. Per saldo, de Deldense vestiging gaat niet dicht omdat de lonen niet langer kunnen worden betaald. Maar omdat het de bedrijfsleiding beter uit komt. Dat is uiteindelijk hun goed recht. Maar dan wel met een reële compensatie voor de werknemers.”

De actiebereidheid van de werknemers verklaart Van Dijk mede op basis van de botte wijze van onderhandelen door de werkgever over een sociaal plan. “Die was er na een ronde al klaar mee. Logisch dat medewerkers in hun wiek geschoten zijn.”

Het is op dit moment nog niet duidelijk wanneer en hoe de actie gestalte krijgt. Van Dijk: “We zullen werkgever eerst met het ultimatum op de hoogte brengen van de werknemerskeuze. Afhankelijk van de werkgeversreactie bepalen we onze koers.”

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid