Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

CNV Vakmensen wil snel feiten van Blokker over verkoop

Op de kortst mogelijke termijn wil CNV Vakmensen-bestuurder Martijn den Heijer feiten horen van de Blokker-directie. Vanochtend werd bekend dat de Blokker-familie van de pakweg 400 winkels in Nederland af wil. “Als vakbond moet ik dit uit de media vernemen. Dat is, op z’n zachtst gezegd, niet chic”, aldus Den Heijer.

De vakbondsbestuurder wil snel meer feiten horen. “Ik maak me zorgen om de werkgelegenheid omdat dit een hele grote groep mensen gaat raken. De onzekerheid onder het winkelpersoneel en de filiaalhouders is per direct enorm. De enige zekerheid is de wetenschap dat we een sociaal plan hebben afgesloten dat geldt tot1 februari 2020. Maar voor wie? En voor wie niet? ‘Fijne feestdagen’, denk ik dan cynisch.”

Niet verbaasd

Den Heijer is niet helemaal verbaasd over de nieuwe stap van de Blokker-holding. “Het ging natuurlijk al heel lang niet bijster best met de verkoopcijfers. En het personeel heeft in hele korte tijd een hele sliert veranderingen voorbij zien komen. Al die inzet lijkt nu voor niks. Het heeft niet voldoende geholpen.”

CNV Vakmensen verwacht op korte termijn een uitnodiging van Blokker om te worden geïnformeerd over de breedte en diepte van de voorgenomen verkoop. “Onze leden zullen we uiteraard bijstaan in dat hele proces”, verklaart Martijn den Heijer.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid