Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

CNV Vakmensen wil ruimte voor garages en tweewielerbedrijven

Loon en opleidingsbudget zijn centraal in cao-onderhandelingen voor motorvoertuigen- en tweewielerbedrijven. Die onderhandelingen beginnen 5 september.

De economie trekt aan en daarmee ook de vraag naar gekwalificeerd personeel. Dit vormt een belangrijk vertrekpunt voor CNV Vakmensen in de onderhandelingen voor een nieuwe cao voor Motorvoertuigen- en Tweewielerbedrijven. “Onze loonvraag van 3,5 procent helpt de sector aantrekkelijk maken. Een persoonlijke leerrekening moet voor alle werknemers in deze branche verder de ruimte bieden hun deskundigheid maximaal te kunnen inzetten”, stelt onderhandelaar Marco Hietkamp.

Om de branche te kunnen blijven voorzien van gekwalificeerd personeel wil CNV Vakmensen bereiken dat er een goede regeling komt voor oudere werknemers. Met behoud van voldoende loon en pensioenopbouw kunnen zij hun werktijden aanpassen aan hun leeftijd en tegelijk hun kennis overdragen op nieuwe jonge collega’s.

Praktijkleermeesters

Die zogenoemde praktijkleermeesters moeten meer tijd beschikbaar krijgen voor begeleiding. “We willen 10 dagdelen per schooljaar daarvoor arrangeren”, verklaart Hietkamp.

Leerrekening

Hij hecht in de cao-onderhandelingen ook veel belang aan de persoonlijke leerrekening. Die is bedoeld voor alle werknemers in de branche en moet ruimte bieden om bij te blijven en om bij te leren. Zodat een overstap naar iets anders ook mogelijk wordt.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid