Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

CNV Vakmensen wil cao-brede afspraken in het OV

Met nog een estafettedag te gaan – donderdag 14 juni – loopt de staking in het Openbaar Vervoer op z’n eind. “Déze fase. Maar dat betekent niet dat we stoppen met actievoeren. Werkgevers weigeren boter bij de vis te doen”, geeft onderhandelaar Hanane Chikhi van CNV Vakmensen als argument voor die keuze.

Haagse omstreken waren vandaag aan de beurt toen de werknemers in de concessie Haaglanden (Connexxion) het werk neerlegden. Donderdag 14 juni zijn de concessies EBS Waterland, Connexxion Zaandam en Keolis Almere aan de beurt. En daarmee is de laatste fase van de estafettestaking bereikt.

Maandag 18 juni beslist CNV Vakmensen in overleg met de cao-commissie welke vervolgacties zullen worden georganiseerd. Chikhi: “In de media roepen de werkgevers dat ze goede voorstellen hebben om die werkdruk te verlichten. En ook wij horen van leden de vraag of we daar dus niet op in zouden moeten gaan. Willen we wel, een oplossing van dit conflict; maar dan moeten werkgevers boter bij de vis doen. Nu roepen ze min of meer individueel allemaal iets, richting eigen bedrijf. Wij willen op cao-niveau een afspraak.”

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid