Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

CNV Vakmensen waaks bij nieuwe klap in detailhandel

Het failliet verklaren van witgoedketen Scheer & Foppen onderstreept opnieuw het belang van coördinatie op de werkgelegenheid in de detailhandel. “CNV Vakmensen heeft juist om deze ontwikkelingen meegewerkt aan het inrichten van de Loopbaansupport Detailhandel”, stelt bestuurder Roos Rahimi.

Om het belang van die support te onderstrepen en om andere noodzakelijke vakbondshulp te bieden meldt CNV Vakmensen zich bij de circa 475 medewerkers die worden gedupeerd door het faillissement van de Harderwijker witgoedketen. “We willen maximaal inzetten op een vlotte overgang van werk naar werk. Dat begint bij het versterken van de positie van elke betroffen werknemer”, aldus Rahimi.

Waaks

Volgens de bestuurder zal CNV Vakmensen nauwlettend in de gaten houden hoe Scheer & Foppen de zaken nu afwikkelt. “We zijn als bond waaks, vooral omdat is beslist om de 56 filialen vooralsnog open te houden. Uiteraard bedoeld om zoveel mogelijk voorraad nog te verkopen en zo de schuldenlast jegens debiteuren te verminderen. Maar onder welke voorwaarden gebeurt dit precies? Welk loon en welke arbeidsvoorwaarden staan daar tegenover voor de mensen die met die laatste verkopen bezig moeten zijn? En wat betekent dit voor hun recht op uitkering straks? Het kan niet zo zijn dat de werknemers die de curator helpen aan een zo groot mogelijke opbrengst dit uiteindelijk moeten bekopen met een korting op hun eigen werkloosheidsuitkering. Onze juristen zitten op scherp."

Rahimi heeft woensdag 15 juni een eerste overleg met de curator in dit faillissement.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid