Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

"Oordeel KLM'ers over nieuwe cao van belang"

CNV Vakmensen meent dat door het vonnis van de Haarlemse Rechtbank tijd en ruimte ontstaat voor een weloverwogen ledenraadpleging door vakbonden - waaronder het CNV - over een eventuele nieuwe cao bij KLM.

Bestuurder Michiel Wallaard: “De rechter heeft stakingen verboden als reactie op het ultieme cao-voorstel van KLM. Dit vanwege de grote maatschappelijke gevolgen van een staking in de zomerdrukte op de luchthaven.

De rechter verlengt de termijn van het stakingsverbod van vandaag 11 augustus tot en met 4 september. Op dat moment zijn de ledenraadplegingen van de meeste betrokken vakbonden - waaronder CNV Vakmensen - geweest. En het zijn die leden die moeten aangeven of zij instemmen met het ultieme voorstel dat er nu ligt óf toch een beter resultaat willen afdwingen.”

Extra ruimte

“Vakbondsdemocratie krijgt zo optimaal de ruimte. En het vonnis biedt nog méér ruimte”, zo benadrukt Wallaard. “Namelijk de kans om als vakbonden met KLM door te onderhandelen over een nieuwe cao. Wij staan daarvoor open om te komen tot een zo breed mogelijk draagvlak onder alle medewerkers.”

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid