Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

CNV Vakmensen verlangt openheid van AkzoNobel

Met een dringende oproep aan de directie van AkzoNobel doet CNV Vakmensen een ultieme poging om een cao te creëren voor de 5.000 werknemers van het concern. “AkzoNobel moet nu integraal inzicht geven in haar ideeën voor die nieuwe cao. Pas als dat er ligt is er aanleiding om weer om tafel te gaan”, stelt bestuurder Arthur Bot van CNV Vakmensen. “Zo niet, dan beginnen we aan het tweede bedrijf qua acties bij AkzoNobel.”

Het steekt de onderhandelaar van CNV Vakmensen dat het concern naar buiten toe de indruk wekt ‘heel constructief’ te werken aan een nieuw pakket arbeidsvoorwaarden.

Koeien en kippen

“AkzoNobel doet alsof de vakbonden een constructief overleg dwarsbomen door blokkades te leggen. Maar het tegendeel is waar. AkzoNobel legt allerhande dwarsverbanden en blokkades. Als het concern nu naar buiten toe stelt dat dit niet zo is, dan willen we graag het complete verhaal horen. Wij als vakbond, als onderhandelingspartner. Met dat complete verhaal op tafel ontstaat er voor ons mogelijk pas aanleiding om de onderhandelingen formeel te heropenen. Tot nu toe is het koeien met kippen vergelijken; zinloos”, aldus onderhandelaar Bot.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid