Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

CNV Vakmensen verlangt nieuwe wetgeving na Tuunte faillissement

“Met deze uitspraak worden de ruim honderd werknemers van modeketen Tuunte, waarvoor wij deze rechtszaak voerden, helaas niet gecompenseerd voor het aangedane leed.”

Bestuurder Roos Rahimi van CNV Vakmensen steekt haar teleurstelling niet onder stoelen of banken. “Graag had ik gezien dat mensen weer recht op werk zouden krijgen van de rechter.” De vakbondsvrouw denkt dat herziening van de faillissementswetgeving meer dan ooit nodig is. “Nu vallen mensen wettelijk tussen wal en schip.”

Het juridisch gevecht tegen de eigenaren van Tuunte Fashion begon vorig najaar toen de modeketen, die vooral in het oosten van Nederland actief is, failliet werd verklaard. Want direct na de faillietverklaring maakte de onderneming een doorstart. Nieuw, veelal jeugdig personeel, kwam in de plaats voor medewerkers die al jaren zich inzetten voor de zaak. Rahimi: “Die uitruil, dat ondernemen over de rug van werknemers, dáár verzetten wij ons tegen. Wij veronderstellen een voorgekookt faillissement.” Twee weken geleden, op 18 januari diende de rechtszaak in Zutphen.
 
“De rechter oordeelt vandaag dat dit frommelfaillissement toch voldoet aan de wettelijke regels. Welnu, onze advocaten bestuderen dit vonnis nog op de mogelijkheid van een hoger beroep. Tegelijkertijd weet ik dat de ruimte op overwinning in de kwestie van prepack-faillissementen heel gering is.”

Nieuwe wet nodig


Een nieuwe faillissementswet is daarom volgens Rahimi een nadrukkelijke volgende stap. “De rechter heeft aan de wet getoetst. En die vindt deze vorm van faillissement voorbakken in orde, louter vanwege het feit dat er voor de curator geen rol was - dan zou het namelijk zeer zeker een prepack-construct zijn geweest…  Maar het effect is niettemin hetzelfde: werknemers worden in de kou gezet en de directeur/eigenaar zet z’n schaapjes nóg verder op het droge.
Daarom moet de Tweede Kamer toch maar eens overwegen om de faillissementswetgeving ingrijpend aan te passen. En bijvoorbeeld het in dit land wellicht net zo te regelen als bij onze buren. Daar mag een ondernemer zich na een faillissement voorlopig niet meer vertonen als ondernemer.”

Pijn


Roos Rahimi concludeert verder dat dit vonnis voor de betrokkenen pijn doet. “Zeker de medewerkers die nog amper een kans hebben om weer werk te vinden hoopten wij via deze rechtsgang weer zicht te bieden op een baan. Of dan tenminste een redelijke compensatie van het verloren werk. Ik vind het heel moedig van de werknemers om zich zo te weren tegen hun ex-werkgever. En die werkgever? Ik blijf van mening dat die zich zou moeten schamen. Zo ga je niet om met je werknemers. Punt uit.”

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid