Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

CNV Vakmensen verheugd over verkoopnieuws Blokker

“Er zit dus nog muziek in Blokker. En nu de oud-ceo Michiel Witteveen van de Blokker-holding de winkels én Big Bazar overneemt, blijft er ook kennis aan boord. Want Witteveen weet natuurlijk wel waarover hij praat.” Zo reageert bestuurder Martijn den Heijer van CNV Vakmensen op het nieuws dat Blokker eindelijk een koper heeft gevonden voor de huishoudelijke winkels en de discounter Big Bazar.

Maandagochtend werd bekend dat Witteveen volgens een management-buy-out zichzelf aan het roer heeft gezet van de winkelketen. Een winkelketen waarvan hij tot aan vandaag ‘superbaas’ was als ceo van de Blokker-Holding. Den Heijer: “En hij heeft zichzelf daarbij een aardig cadeau gegeven. De holding beloofde namelijk de aanstaande koper een forse kooppremie. Die is bijna 300 miljoen euro, lees ik nu in de media.”

Prettig

Hoewel opmerkelijk vindt Den Heijer die gang van zaken ‘best prettig’: “Het illustreert mijns inziens dat het Blokker-concern tot aan het laatst moment aan toe het beste voor heeft gehad met de keten, en dus ook met het personeel. Het gaat in Nederland om dik 5.000 medewerkers en voor Big Bazar nog eens om ruim 1.600 medewerkers in de Benelux. Voor al die mensen is dit belangrijk nieuws, omdat het al zo lang rond zong dat het niet goed ging met het bedrijf. Nu gloort er een nieuwe toekomst.”

Reserve

Hij houdt wel een reserve aan: “CNV Vakmensen wil uiteraard graag op de kortst mogelijke termijn met de nieuwe directeur om tafel over de inhoud van die toekomst en alle randvoorwaarden die daarbij horen. Want nu lijkt het dat de keten is gered. Maar alle beslissingen over koers, en de gevolgen daarvan, moeten natuurlijk nog worden gemaakt. Dan is pas echt duidelijk wat dit voor de medewerkers - waaronder onze leden – betekent.”

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

Word nu lid van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen 
  • Rechtshulp voor werk en privé 
  • Hulp bij je belastingaangifte 
  • Korting op verzekeringen 
  • Informatie en advies bij ziekte

 

Word lid met 50% korting