Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

CNV Vakmensen steunt ondernemingsraad DA in waarheidsvinding

Het gehele proces rondom faillissement en overname van de drogisterijketen DA is mogelijk niet zuiver. De ondernemingsraad van het bedrijf stapt daarom naar de rechter, de Ondernemingskamer, om dit te laten uitzoeken. Vakbond CNV Vakmensen ondersteunt deze rechtsgang financieel.

De Ondernemingskamer moet nu oordelen vindt ook CNV Vakmensen.

Bestuurder Roos Rahimi van CNV Vakmensen ondersteunt de ondernemingsraad “omdat er alleen maar verslechteringen uit deze DA-deal tevoorschijn zijn gekomen. De ondernemingsraad is totaal genegeerd bij de overname. Dat is onwettelijk. Dus kón de or ook niets vinden van de verslechterde arbeidsvoorwaarden ná de overname door Nederlandse Drogisterij Service.

Verslechteringen

Zoals de 38-urige werkweek die een 40-urige werkweek werd. Zoals de dertiende maand die niet langer bestaat. Zoals het feit dat slechts één 55-jarige is aangeboden te komen werken in de nieuwe onderneming. Alle andere oudere werknemers hebben niets meer vernomen. En ook de vakbonden zijn geheel genegeerd bij de overname. Ook dat is tegen de wet. Kortom aanleiding genoeg om de Ondernemingskamer te vragen dit alles onder de loep te nemen.”

Waarheid

Volgens Rahimi betreft het hier een fundamentele kwestie van zeggenschap in een bedrijf. “Zo’n ondernemingsraad behoort in dergelijke processen volledig te worden meegenomen. Dat is hier niet gebeurd, en dus ondersteunen we deze or in de waarheidsvinding.” 

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid