Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

CNV Vakmensen steunt De Friesland richting Ondernemingskamer

De gang naar de Ondernemingskamer door de ondernemingsraad van de Friesland Zorgverzekeraar wordt voluit gesteund door CNV Vakmensen. Om die steun te benadrukken wordt morgen, donderdag 21 december om 12.00 uur, een manifestatie op poten gezet bij het Leeuwardens hoofdkwartier van De Friesland.

De ondernemingsraad tekent bij de rechter bezwaar aan tegen de pijlsnelle fusieplannen van verzekeringsconcern Achmea. Dat wil Zilveren Kruis en De Friesland bundelen.

“In een paar weken tijd is het Achmea-geluid gewisseld van ‘niks aan de hand’ naar ‘we móeten fuseren’. Regionale deskundigheid - en inbedding - van De Friesland Zorgverzekeraar worden daarbij op het spel gezet. En vooral om financiële problemen elders in het Achmea-concern te deppen. Werkgelegenheid delft straks onderspit bij Zilveren Kruis”, schetst bestuurder Roderik Mol van CNV Vakmensen de stand van zaken.

Niet vrijblijvend


De manifestatie van donderdag is niet vrijblijvend. Mol: “Als de Achmea-directie niet aanslaat op ons pleidooi voor een autonoom De Friesland dan zal de rechter in januari zijn oordeel vellen over de fusieplannen. En als daar geen definitief stoppend resultaat uit voort komt dan zullen wij via acties werkgelegenheidsgaranties afdwingen. Gedwongen ontslagen ten gevolge van de fusie zijn dan tenminste 5 jaar uit den boze bij De Friesland.”

Lees ook

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid