Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

CNV Vakmensen stelt vaccinmaker ultimatum

Dat het maken van goede vaccins uiterst belangwekkend is, lijdt voor onderhandelaar Roel van Riezen van CNV Vakmensen geen twijfel. Juist daarom verdienen de circa 400 medewerkers van vaccinmaker Bilthoven Biologicals dan ook een set goede arbeidsvoorwaarden.

Die verlangt Van Riezen nu per ultimatum, nadat de werkgever de cao-onderhandelingen frustreerde met een ondermaats eindbod. Dat eindbod werd op 4 oktober door leden unaniem van de hand gewezen.

Veel vraag

“De in de nabije toekomst verwachte bedrijfsresultaten geven totaal geen aanleiding om te knijpen in de arbeidsvoorwaarden. Eerder het tegendeel. Er is enorm veel vraag naar vaccins. Bovendien wordt van medewerkers toewijding verwacht voor deze belangwekkende taak”, verduidelijkt onderhandelaar Roel van Riezen de vakbondseisen.

Bilthoven Biologicals produceert onder meer polio- difterie- en tetanusvaccins, preventieve geneesmiddelen die op voorraad dienen te staan.
 
CNV Vakmensen verlangt in het ultimatum dat de werknemers een loonsverhoging van 3,5 % krijgen en niet de halve procent die werkgever bood in het eindbod. Afspraken over een zevendaags rooster moeten ook worden herijkt.

Acties

Van Riezen: “Met dit ultimatum willen we de werkgever duidelijk maken dat het menens is. Als het eindbod niet van tafel gaat vóór donderdag 25 oktober 18.00 uur en dus geen uitnodiging tot verder onderhandelen in de lijn van onze eisen, dan worden er acties ontketent. Die zullen een steeds ingrijpender karakter krijgen.”

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid