Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

CNV Vakmensen stelt ultimatum voor toekomst-cao metalektro

Met een ultimatum wil CNV Vakmensen bij de werkgevers in de metalektro afdingen dat er alsnog een toekomstgerichte cao komt. Als werkgevers niet uiterlijk dinsdag 12 juni om 12.00 uur ingaan op dat ultimatum dan is de volgende stap acties en stakingen.

“Talentonwikkeling is belangrijk om de sector toekomstbestendig te maken”, stelt onderhandelaar Loes Bezemer van CNV Vakmensen. “Werkgevers geven niet thuis tot nog toe. Niet slim.”

Naast een goede loonsverhoging van 3,5 procent in een eenjarige cao verlangt CNV Vakmensen en individueel opleidingsbudget van 0,5 procent jaarlijks. Te gebruiken naar inzicht van de werknemer.
Voor de ontwikkeling op de werkvloer wil CNV Vakmensen ‘leerambassadeurs’ introduceren. “Het project Mentor is opgezet in de sector en dat moet nu in de praktijk handen en voeten krijgen”, onderstreept Bezemer-Videler. Ervaren werknemers worden hierbij ingezet als mentor.

Een goede inzet van flexkrachten moet mogelijk zijn volgens CNV Vakmensen, maar dan wel volgens het principe gelijk loon voor gelijk. Bovendien wil CNV Vakmensen dat het aantal flexcontracten wordt beperkt. De nadruk moet liggen op vaste contracten. Na 9 maanden moet daarom een flexcontract automatisch een vast contract worden.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid