Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

CNV Vakmensen stelt ultimatum voor cao Grafimedia

De circa 19.000 werknemers in de grafimedia-sector moeten er 6 procent loon bij krijgen in 2018 en 2019. “Daarnaast moeten vaste werknemers een eerlijke positie behouden ten opzichte van ingehuurde zzp’ers. Die laatsten moeten met een uurtarief van 130 procent onaantrekkelijker worden. Met dit ultimatum willen we de cao grafimedia voor twee jaar regelen”, verduidelijkt bestuurder Arie Kasper van CNV Vakmensen deze stevige inzet.

Het ultimatum verstrijkt op woensdag 26 september om 06.00 uur. Als werkgevers niet thuis geven op deze eisen dan lijken acties de volgende halte.

Kasper verlangt van de werkgevers verder dat ze de reparatie van de WW, in de vorm van een derde uitkeringsjaar, regelen. Met de KVGO, de werkgeverskoepel wil CNV Vakmensen verder afspraken maken over een soepele pensioenregeling, in die zin dat mensen door minder uren te werken gezond hun pensioendatum kunnen bereiken. Die minder gewerkte uren zouden dan kunnen worden opgevuld door jongere collega’s, waardoor het tegelijk een werkgelegenheidsaanpak is.

Lees ook

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid