Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

CNV Vakmensen stelt Jumbo ultimatum

Het is niet van harte; eerder tegen heug en meug, voor wat CNV Vakmensen betreft. “Maar supermarktketen Jumbo roept dit over zichzelf af."

"Als ze niet alsnog het akkoord van de nieuwe cao tekenen wordt het ‘fijne paasstaking’ in plaats van fijne Paasdagen. Ze hebben tot half vier dinsdagnacht de tijd. Onze leden zijn er écht klaar mee”, verklaart bestuurder Kitty Huntjens van CNV Vakmensen.

Het diepgravend meningsverschil over de (nieuwe) cao ontstond dinsdag 15 maart. Toen hadden Jumbo en vakbonden een akkoord over de nieuwe cao. Met daarin opgenomen een afspraak over een loonsverhoging van 1,75 procent voor de circa 3.000 medewerkers.

Afspraak is afspraak

Huntjens: “En niet al te lang daarna floot Jumbo zijn onderhandelaar terug. Geen akkoord dus. Geen manier van doen, als je het mij vraagt. Afspraak is afspraak. Jumbo zou dat ook moeten uitstralen naar z’n eigen mensen – en naar de klanten.”

CNV Vakmensen eist in het gestelde ultimatum een cao van 1 jaar tot 1 april 2017, mét de loonsverhoging van 1,75 procent gerekend vanaf eind mei. Als Jumbo niet voor dinsdagnacht positief reageert worden acties ontketend. Met de inkopen voor de paasdis voor de boeg levert dat ongetwijfeld voorraadproblemen op.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid