Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

CNV Vakmensen stelt Forbo ultimatum na mislukt cao-overleg

Met een beter loonbod voor een nieuwe, eenjarige cao kan Forbo Flooring in Assendelft acties voorkomen. Voor CNV Vakmensen is de maat vol na vier keer overleg met werkgever. Op 2 mei volgen poortacties als Forbo niet voordien tegemoet komt aan reële cao-eisen.

“We verlangen een loonsverhoging van 3,5% in plaats van de 2% die de onderneming biedt. Dat bod is door onze leden dan ook volstrekt afgewezen”, verduidelijkt bestuurder Gerard van der Molen van CNV Vakmensen. “Wij verlangen tevens een werkgeversbijdrage in de ziektekostenverzekering. Verder wil CNV Vakmensen een individueel scholingsbudget van 500 euro en een set afspraken voor lichter werk voor oudere werknemers in relatie met baancreatie voor jonge werknemers.”

CNV Vakmensen stelt Forbo Flooring een ultimatum dat op dinsdag 1 mei afloopt om 12:00 uur. Als werkgever niet aan de eisen tegemoet komt dan volgt op 2 mei een poortactie. “Maar bij een halsstarrige houding van de werkgever sluit ik volwaardige staking op een later tijdstip niet op voorhand uit.”

Lees ook

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid