Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

CNV Vakmensen stelt ENCI ultimatum na vastlopen cao-onderhandelingen

De Eerste Nederlandse Cementindustrie (ENCI) kreeg vanochtend van CNV Vakmensen een ultimatum. De vakbond verlangt - naast een serie andere arbeidsvoorwaarden - een behoorlijke loonsverhoging voor de 275 werknemers. “6 procent loonsverhoging in vier jaar tijd is bepaald niet onbehoorlijk”, licht onderhandelaar René Jongen het ultimatum toe.

CNV Vakmensen heeft negen onderhandelingsrondes gevoerd met de ENCI. Volgens onderhandelaar Jongen is de onderneming amper bereid gebleken tot bewegen en presenteerde het tot slot een eindbod dat ver onder de maat was volgens de vakbondsleden.

“Dus ontkomen we niet aan acties om een resultaat los te wrikken. Onze leden dringen daar ook echt op aan. ENCI krijgt tot woensdagmiddag 18.00 uur de tijd om te reageren op ons ultimatum en met een reëel tegenvoorstel de onderhandelingstafel weer in het proces te brengen.”

Eerlijk

Volgens onderhandelaar Jongen is het niet anders dan reëel dat de werknemers bij ENCI een eerlijke vergoeding voor hun werk verlangen. “Werkgever wil z’n cao gelijkschakelen met het moederbedrijf, de Heidelberggroep. Dat betekent voor de Nederlandse werknemers inleveren op ouderendagen, het verdwijnen van aanvulling bij blijvende arbeidsongeschiktheid en het inleveren van verlofdagen en nog meer afkalving van bestaande arbeidsvoorwaarden. In de voorbije jaren heeft ENCI de mensen ook gevraagd - en gekregen – om genoegen te nemen met een gematigde loonstijging. Voor de jaren 2015 en 2016 heeft de werkgever de cao-onderhandelingen zelfs getraineerd om een loonsverhoging te omzeilen. Nu de economie aantrekt moeten ook de ENCI-mensen daarvan kunnen profiteren.”

Lees ook

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid