Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

CNV Vakmensen stelt Cofely ultimatum voor sociaal plan

“Een goed sociaal plan moet dan maar via ultimatum worden bereikt. Werkgever Cofely dwingt ons tot acties. Het hàd anders gekund.”

Bestuurder Wilko van Niejenhuis van CNV Vakmensen had dat liever ook zo gezien. “Maar Cofely dwingt ons tot acties - of zelfs stakingen - door het uitblijven van een goed sociaal plan voor de mensen die weg moeten bij die onderneming. Met dit ultimatum krijgt Cofely een laatste kans.”

CNV Vakmensen brengt vandaag dat ultimatum uit jegens Cofely. Het installatiebedrijf wil in het noorden van het land 65 banen afstoten zonder daarbij passende voorzieningen.

Scholing

Bestuurder Van Niejenhuis eist een reële ontslagvergoeding, maar ook geld voor loopbaan(om)scholing. “Cofely had last van de crisis. Maar ik hoor van medewerkers dat de onderneming niet scherp genoeg heeft gereageerd op de nieuwe werkelijkheid. Daarmee is een belangrijke kans voorbij gegaan zonder deze te benutten. Dat gemis mag je niet louter afwentelen op je werknemers. Dan moet je bereid zijn op een nette manier de bedrijfsvoering te herschikken. Vandaar dit ultimatum. CNV Vakmensen verlangt een sociaal plan met een looptijd tot eind 2018.”

Het ultimatum verstrijkt woensdag 16 maart om 18.00 uur. Zonder de gewenste reactie van werkgeverszijde kunnen daarna acties en of stakingen worden ontketend.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid