Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

CNV Vakmensen sluit principeakkoord over cao Canon Oce

“De cao die we nu als principeakkoord hebben voorliggen ademt op onderdelen met de onderneming mee. Dat is, naar onze mening, goed voor de onderneming én voor de werknemers.” Zo vat onderhandelaar René Jongen van CNV Vakmensen het resultaat van de cao-onderhandelingen bij Canon Océ in Venlo samen. Jongen is blij met de ruimte voor gezond langer doorwerken en de extra mogelijkheden voor een goede mix tussen werk en privé.

Die laatste worden geboden met een vijfjaarlijkse ‘financiële foto’ waarbij, op kosten van de werkgever, een onafhankelijke partij de mogelijkheden voor minder werken op een rij zet. Dit bijvoorbeeld ten behoeve van mantelzorg. Een employability-scan moet in bredere zin al in beeld hebben gebracht waar de individuele medewerkers het best kan worden ingezet.

René Jongen: “Canon Océ verkeert momenteel niet in een luxe positie. De markt van de printers en printoplossingen is hardvochtig. Toch hebben we een redelijk goed akkoord op tafel gekregen. Een element daarvan is een gedegen onderzoek naar de flexibele inzet van medewerkers. Dit om werkdruk in piektijden beter te kunnen managen tegenover juist de ruimte die ontstaat in slappe tijden. Een goed onderbouwde flexurenbank kan helpen dergelijke pieken en dalen met eigen mensen te managen in plaats van het invliegen van externen. Dat komt dus neer op echte structurele werkgelegenheid.”

Over de lonen is afgesproken dat deze in vier stappen stijgen met in totaal 3,5% in 24 maanden. De beoogde cao heeft een looptijd van 1 juli 2017 tot aan 1 juli 2019.

De principeakkoord legt CNV Vakmensen nu voor aan zijn leden bij Canon Océ.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid