Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

CNV Vakmensen sluit cao timmerindustrie

Met 3 procent loon erbij in zes maanden heeft CNV Vakmensen een aantrekkelijke cao kunnen sluiten voor de timmerindustrie.

De circa 10.000 werknemers in timmerfabrieken krijgen op 1 juli er 2% loon bij en op 1 januari 2019 nog eens 1%. Onderhandelaar Jerry Pique van CNV Vakmensen is ingenomen met dit resultaat. Dat wordt de komende tijd voorgelegd aan de leden ter beoordeling.

In de set collectieve afspraken met de werkgevers is ook opgenomen dat zij de bijdrage in vakbondscontributie verhogen van 50 naar 60 euro per jaar. Pique: “Dat lijkt een marginale afspraak. Maar het illustreert vooral dat werkgevers het belang van vakbonden als onderhandelingspartner erkennen en waarderen.”

Voor een gezonde pensioenleeftijd is in deze eenjarig cao (1 april 2018 – 31 maart 2019) afgesproken dat werknemers vanaf hun 57e vitaliteitsverlof kunnen opnemen. Dit maakt het mogelijk dat volgens een vierdaagse werkweek de pensioenleeftijd wordt bereikt. De kosten worden fifty/fifty door werkgevers en werknemers gedragen.

Ook zijn nadere afspraken gemaakt om zij-instromers gemakkelijker aan het werk te kunnen krijgen in deze branche.

Onderhandelaar Pique legt het onderhandelingsresultaat vol vertrouwen neer bij de leden. “Ik denk dat we een toekomstgerichte cao hebben afgesproken.”

De cao timmerindustrie beslaat timmerfabrieken in het hele land. En grotere ondernemingen zijn Nijhuis in Rijssel, Vianen in Montfoort, Verweij in Woerden.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid