Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

CNV Vakmensen sluit cao met Tata Steel

“We zien onze CNV-inbreng deels gerealiseerd worden in de nieuwe collectieve arbeidsvoorwaarden. Met alle uitdagingen waar Tata Steel voor staat de komende tijd is dit akkoord een goede mix tussen wat wij wilden en zij konden.”

“Dit principeakkoord voor de nieuwe cao is een goede mix tussen wat CNV Vakmensen wilden en wat Tata Steel kan.” Zo vat onderhandelaar Peter Böeseken de onderhandeling bij de staalprocent samen. De nieuwe cao krijgt een looptijd van 2 jaar waarin de lonen 6,5% stijgen. Onderhandelaar Peter Böeseken van CNV Vakmensen is positief over de nieuwe cao voor de circa 9.000 werknemers bij Tata Steel in IJmuiden.

De nieuwe cao heeft een looptijd van 1 april 2019 tot en met 31 maart 2021. Het loon stijgt per april (deze maand dus) met 3,5% structureel; op 1 juli volgt nog eens 0,5 procent. Per 1 mei 2020 stijgen de lonen met 2,5%. De werknemers bij Tata Steel krijgen dat 1 oktober jaar tevens een eenmalige uitkering van 280 euro bruto. Dat staat gelijk aan 0,5% loonstijging.

Hoge inzet

De inzet van CNV Vakmensen was hoog bij Tata. Peter Böeseken: “Het bedrijf in IJmuiden draait als een tierelier en is nog altijd een van de kroonjuwelen binnen het Tata-concern. Die gemotiveerde inzet van de werknemers wilde CNV Vakmensen ook vertaald zien in de werkomstandigheden en arbeidsvoorwaarden. In de nieuwe cao is opnieuw ruimte gecreëerd voor vernieuwing van de werktijden. De proeven die daarmee zijn gedaan bleken zodanig succesvol dat ze worden geïmplementeerd en verder uitgebreid.”

Bonus

Volgens Böeseken wordt binnen komen bij het concern als nieuwe werknemer ook aantrekkelijker gemaakt: “De loonstijgingen gelden ook voor jongeren en leerlingen. Bij behalen van hun diploma’s kunnen ze bovendien rekenen op een bonus.”

CNV Vakmensen legt het resultaat van de cao-onderhandelingen nu positief voor aan de leden.

Rokende schoorstenen

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

Word nu lid van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen 
  • Rechtshulp voor werk en privé 
  • Hulp bij je belastingaangifte 
  • Korting op verzekeringen 
  • Informatie en advies bij ziekte

 

Word lid met 50% korting