Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

CNV Vakmensen sluit bijzonder cao-akkoord met Fermacell

Het accent van dit akkoord ligt op de duurzame inzetbaarheid van mensen. Maatwerkoplossingen worden bedacht en uitgevoerd om werknemers bij gipsplatenproducent Fermacell in Niftrik langer en gezonder aan het werk te houden.

Onderhandelaar Agostino di Giacomo Russo van CNV Vakmensen vindt dat een van de belangrijkste afspraken in het principeakkoord over een nieuwe 2-jarige cao voor het bedrijf. “Dit zie ik als win/win-resultaat, vooral omdat de oplossingen samen met de werknemers worden ontwikkeld. Het draagvlak is er dan dus al.”

Loonsverhoging

Het principeakkoord behelst een tweejarige cao met een looptijd tot 1 juli 2020. Per 1 juli dit jaar en dezelfde datum volgend jaar ontvangen de werknemers een loonsverhoging van 2,25 %. Allen ontvangen ook een eenmalige uitkering van 150 euro.

Di Giacomo Russo: “Maar de samenwerking tussen CNV Vakmensen, AWVN en onderneming om de duurzame inzetbaarheid vorm te geven is misschien nog wel belangijker. Mens en onderneming kunnen rekenen op maatwerk in de aanpak. Speciale adviseurs worden aangetrokken om dat te bewerkstelligen. Een afspraak waar in cao-land vele ogen op zullen zijn gericht, zo veronderstel ik.”

Lees ook

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid