Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

CNV Vakmensen sluit bijna cao architectenbureaus

Een werkdag de ruimte krijgen voor maatschappelijke participatie. En op die manier beleven dat er méér is dan het architectenbestaan. Zo omschrijft onderhandelaar Jerry Piqué van CNV Vakmensen de aanvulling op het ontwikkelbudget dat in de nieuwe cao voor architectenbureaus is afgesproken. CNV Vakmensen sloot dat akkoord donderdag, het ligt nu bij de leden ter goedkeuring.

Speerpunt

“Persoonlijke ontwikkeling is een speerpunt van CNV Vakmensen in de onderhandelingen over cao’s. Dus het is mooi dat we hier deze variant als uitbreiding van het bestaande budget hebben kunnen afspreken”, zo verduidelijkt bestuurder Jerry Piqué. “Architecten hebben natuurlijk flink knel gezeten gedurende de crisis in de bouw. De wereld aan opdrachten viel ineens weg. Toen is wel heel duidelijk geworden dat het belangrijk is dat je wellicht ook nog iets anders kunt.”

Extra profiteren

Het onderhandelingsresultaat over de nieuwe cao betreft een tweejarige cao (1 maart 2019 tot aan 1 maart 2021. In die periode stijgen de lonen met 5,2%. Per 1juli met 1,4%, per 1 januari 2020 met 1% in euro’s, per 1 juli 2020 met 1,8% en per 1 januari 2021 weer met 1 % in euro’s. Piqué: “Die verhoging in centen in plaats van procenten maakt dat de onderste loonschalen extra profiteren. Dat maakt instroom in de branche weer aantrekkelijker.”

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

Word nu lid van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen 
  • Rechtshulp voor werk en privé 
  • Hulp bij je belastingaangifte 
  • Korting op verzekeringen 
  • Informatie en advies bij ziekte

 

Word lid met 50% korting