Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

CNV Vakmensen roept horecapersoneel op om onderbetaling te melden

CNV Vakmensen start vandaag, naar aanleiding de uitkomsten onderzoek van van de Inspectie SZW over onderbetaling in de horeca, een looncontrole voor personeel in de horeca.

Bestuurder Jacqueline Twerda: “We vrezen dat uitkomsten van het onderzoek van de Inspectie SZW slechts het topje van de ijsberg zijn. Uit eerdere looncontroles van CNV Vakmensen bleek dat in zeven procent van de gecontroleerde loonstroken fouten zaten. Wij roepen medewerkers op om hun loon te laten controleren”.

De looncontrole is een persoonlijke check (gratis voor leden), die werknemers een betrouwbaar beeld geeft van hoe het er met hun loonstrookje voor staat. De loonspecialisten van CNV Vakmensen kijken bijvoorbeeld naar het loon, reiskosten, pensioenpremies en toeslagen. Is er iets niet in de haak, dan helpt CNV Vakmensen je het op te lossen met je werkgever.

Misstanden melden

De horeca heeft sinds 2013 geen cao meer. Wel wordt er sinds kort onderhandeld over nieuwe arbeidsvoorwaarden. “We krijgen steeds vaker signalen dat er dingen niet pluis zijn in de sector. Denk aan de uitbuiting van schoonmakers en dubieuze contracten. Wij horen ook deze signalen graag. Iedereen kan bij ons via jeachterban.nl meepraten én beslissen over hun nieuwe arbeidsvoorwaarden en misstanden melden”, aldus Twerda. CNV Vakmensen zorgt dat de arbeidsinspectie op de hoogte wordt gesteld van gemelde misstanden.

Meer informatie

www.cnvvakmensen.nl/looncontrole

www.jeachterban.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid