Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

CNV Vakmensen pleit voor poldertoets bij overnames

Vakbond CNV Vakmensen pleit voor een nieuw wettelijk kader rond overnames van beursgenoteerde ondernemingen. Dat kader - voorzitter Piet Fortuin van CNV Vakmensen noemt het ‘de poldertoets’ - vormt een duidelijke set regels waaraan een bedrijfsovername moet voldoen.

“Werknemersbelang kan nooit helemáál ondergeschikt worden gemaakt aan aandeelhoudersbelang, mijns inziens.”

Erecode schiet te kort

De belangen van werknemers in beursgenoteerde concerns zijn vaak ondergeschikt aan die van de aandeelhouders. Dat was in het Rijnlandse concept van bedrijfsvoering nog niet vaak een groot ding, maar wordt met de toenemende Angelsaksische invloed op de Nederlandse economie meer van belang. Voorzitter Fortuin: “Momenteel beschikken we over de SER-Fusiegedragsregels als ‘erecode’ bij bedrijfsovernames. Maar de afspraken daarin, over raadpleging ondernemingsraad, vakbond en werknemers, zijn boterhard. Bij overtreding van die afspraken volgen sancties. Maar dan is het overnameproces al achter de rug en de gevolgen voor bedrijf en werknemers onomkeerbaar.”

Geen ban

Met de poldertoets wil CNV Vakmensen een beschermende buffer aanbrengen rond concerns die op overnamelijstjes staan van durfkapitalisten of concurrenten. Het gaat er niet om de Nederlandse economie af te schermen van de buitenlandse. Overnames horen bij de open economie van dit land. Maar mislukte overnames hebben grote gevolgen. Zelfs voor omringende bedrijven en klanten. Een goede afweging van bedrijfsbelang en werknemersbelang is noodzakelijk.

Gesprekspartners

Fortuin: “Een spijkerhard beeld van hoe die poldertoets er uit moet zien hebben we nog niet. Het jaar bedenktijd bij overnames, van demissionair minister Kamp, zou een onderdeel kunnen zijn. We denken ook aan preferente aandelen van werknemers als mogelijk oplossing. Maar wellicht is er meer dat helpt voor behoud van een eerlijke en tegelijk kansrijke positie van Nederlandse ondernemingen én hun medewerkers. We willen de beste ideeën graag bundelen in een werkbare wettelijke afspraak. We gaan dat gesprek graag aan met deskundigen en belanghebbenden.”

Lees ook het opiniestuk in Trouw > 

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid