Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

CNV Vakmensen niet verrast door ingreep Heerema

De forse ingreep die offshore-concern Heerema in Leiden vandaag aankondigt komt niet als een verrassing. “Maar dat maakt de ingreep niet minder pijnlijk voor de 250 werknemers die erdoor worden getroffen”, stelt bestuurder Dolf Polders van CNV Vakmensen.

Hij gaat op de kortst mogelijke termijn met het bedrijf onderhandelen over een sociaal plan voor de opvarenden en het kantoorpersoneel. “Het gaat om een bedrijf met miljardenomzet. Dat moet toch mogelijkheden bieden voor een goede regeling.”

De wereldwijd roemruchte offshore-onderneming Heerema maakte vandaag bekend een van de vier kraanschepen, de Balder, als onderdeel van een grote reorganisatie op te leggen. Door de reorganisatie verliezen 50 opvarenden hun baan en daarnaast nog eens 200 kantoormedewerkers. Momenteel biedt Heerema aan circa 1.500 mensen werk.

Dolf Polders: “Dat er nu een forse reorganisatie komt is niet echt verrassend. De offshore heeft een enorme douw gekregen van de crisis. En de lage olieprijs duurt voort waardoor de orderportefeuille niet vol loopt.”

Noot:
Heerema Marine Contractors (HMC) noemt zichzelf marktleider in transport, installatie en ontmantelen van offshore-constructies. Dat gaat van booreilanden tot onderzeese of drijvende pijpleidingen. In 1999 was HMC betrokken bij de ontmanteling van het drijvend oliereservoir Brentspar van Shell nadat het olieconcern door de publieke opinie was gedwongen de ‘oliedobber’ in het Brent-veld te ontmantelen in plaats van af te zinken. De kraanschepen van HMC behoren tot de grootste ter wereld.

Lees ook

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid