Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

CNV Vakmensen legt eindbod neer bij metaalbazen

Met het uitbrengen van een ultiem eindbod heeft CNV Vakmensen donderdagochtend vroeg de beoogde slotronde in het cao-traject voor de metalektro verlaten. “Ons werd duidelijk dat er helaas geen andere oplossing was dan deze. Werkgevers bleven focussen op de korte termijn en wilden geen aandacht schenken aan de juist op de toekomst gerichte voorstellen van vakbonden. Het grotere belang werd ondergeschikt gemaakt aan het eigenbelang”, zo vat onderhandelaar Loes Bezemer-Videler de gang van zaken aan de onderhandelingstafel samen. Er wordt sinds 28 maart al onderhandeld.

Het eindbod dat CNV Vakmensen, FNV Metaal en De Unie/VHP nu neerleggen verlangt een cao voor 33 maanden (tot maart 2021) met loonsverhogingen van 6 procent en daarnaast 100 euro structureel erbij voor iedere werknemer in de aangesloten metalektrobedrijven.

Gas terug

De vakbonden willen flexkrachten meer zekerheid bieden door verplicht te stellen dat deze na 9 maanden een vast contract krijgen. Oudere werknemers moeten op basis van een 80/90/100%-regeling de mogelijkheid krijgen wat gas terug te nemen om gezond de pensioenleeftijd te bereiken. Ervaren werknemers moeten ook meer ingezet worden om jonge collega’s te begeleiden in de onderneming. Door de terugtrekkende beweging van oudere werknemers ontstaat zo tevens ruimte voor instroom van jonge collega’s. “Daarmee houdt de sector zichzelf ook vitaal. Best bijzonder dat werkgevers dat niet lijken in te zien”, aldus Bezemer.

Werknemers moeten tevens meer zeggenschap krijgen over hun opleiding- en scholingsmogelijkheden. De ruimte voor scholing wordt financieel gesteund door scholingsvouchers van 1.500 euro.

Kiezen of kabelen

Op deze en nog een serie andere dwingende voorstellen willen CNV Vakmensen en FNV Metaal uiterlijk 5 juni een positieve reactie hebben. Bezemer: “Tot op heden krijgen we van werkgevers het signaal dat ze onze voorstellen niet echt serieus nemen. Wij hebben onze eisen bijgesteld. Zo gaat dat in onderhandelingstrajecten. Wij verlangen van werkgevers dat ze dit nieuwe pakket integraal oppakken. Het is nu wel het moment van kiezen of kabelen. Werkgevers koersen nu louter op verslechtering van arbeidsvoorwaarden in de sector. Dat is echt onbestaanbaar vanwege de economische boost. Juist nu moet de kans worden gegrepen om de sector aantrekkelijk te maken. Notabene, er is een schreeuwend tekort aan menskracht in de metalektro.”

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid