Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

CNV Vakmensen lanceert website<BR> ‘Het kan duz anders’

“Het is eigenlijk een kwestie van langer nadenken. En niet in 48 uur een akkoord in elkaar stampen waarbij je de vloer aanveegt met eerdere serieuze afspraken.” Vice-voorzitter Piet Fortuin van CNV Vakmensen is stellig waar het de speciale website ‘Het kan duz anders’ van zijn vakbond betreft. Langs die weg informeert de bond leden en niet-leden om zo dit najaar in Den Haag betere anti-crisisafspraken af te dwingen.

www.kanduzanders.nl zet per vandaag, vrijdag 6 juli, op een rij wat de politici via het zogenoemde Kunduz-akkoord hebben klaargestoomd voor het land. CNV Vakmensen is niet mordicus tegen een aanpak van de crisisgevolgen.

Eerlijk (ver)delen
Fortuin: “Ook wij hebben de overtuiging dat er iets moet gebeuren om Nederland toekomstbestendig te maken en houden. Maar daarbij gaat mijn bond wel uit van een eerlijker verdeling van lusten en lasten dan de opstellers van dat Kunduz-akkoord. Niet voor niets kiezen wij voor de titel ‘Het kan duz anders’. Want het kàn ook anders. Een kwestie van iets langer nadenken over en kijken naar de gevolgen voor de mensen in die Nederlandse maatschappij.”
 
Vertrouwen
“Als je wilt dat de economie groeit moet je vooral burgers niet schuchter maken met allerhande krimp- en knelplannen. Dan moet je een beleid uitstippelen dat vertrouwen wekt, op groeps- en individueel niveau. Dan moet je dus mensen niet armer maken. Of loze beloften doen over werk wat er vast wel ligt na ontslag. Dan moet je zorgen dat mensen aan het werk blijven! CNV Vakmensen heeft zelf al eerder dergelijke ideeën gepresenteerd. En we weten er nog wel een paar….”

Overleg
“Wij pleiten er daarom voor dat de regering met ons overlegt wat nu verstandig is om te doen. Ik durf van harte te beweren dat mijn vakbond meer dan voldoende realiteitszin heeft om een serieuze input te leveren in dat overleg. Wij gaan niet voor zetelwinst. Wij gaan voor eerlijke ‘winst’ van alle burgers in dit land.”

Campagne
CNV Vakmensen start volgende week met een informatiecampagne door het hele land. Leden en niet-leden worden in de bedrijven en op openbare locaties bijgepraat over de Haagse plannen en de ideeën van de bond. Tegelijkertijd neemt de bond ook polshoogte van de heersende opvatting onder de leden.
Deze informatiecampagne loopt tot aan de Tweede Kamerverkiezingen op 12 september.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid