Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

CNV Vakmensen ingenomen met leeradvies Commissie Sap

“Het advies van commissievoorzitter Jolande Sap stemt me tevreden. Het ligt erg in lijn met de persoonlijke leerrekening waarvoor CNV Vakmensen al enige tijd pleit en waarvoor wij ook de faciliteiten bieden. Het gaat om beweeglijk blijven door eigen leerrekening.”

Vakbondsvoorzitter Piet Fortuin ziet in het commissierapport ‘Doorleren Werkt’ een onderstreping van het CNV-adagium dat blijvende scholing een (arbeids)voorwaarde moet zijn.

Oud-Kamerlid Jolande Sap bracht dinsdag advies uit aan demissionair minister van Onderwijs Cultuur en Wetenschap Jet Bussemaker in haar rol als voorzitter van de Commissie Vraagfinanciering mbo. In dat eindrapport pleit de commissie voor een individuele leerrekening waar gelden moeten worden gestort door overheid, werkgever en de eigenaar van deze leerrekening.

“Niet goedkoop”

CNV Vakmensen-voorzitter Piet Fortuin: “Ook wij vinden de persoonlijke leerspaarpot belangrijk. Maar verwachten dat deze zonder fiscale en wettelijke stimulans onvoldoende tot z’n recht komt. Daarom hebben wij een leerrekening ingesteld met forse financiële voordelen voor de werknemer. Zodanig dat er in korte tijd ook daadwerkelijk een budget beschikbaar is dat voldoende is voor een fikse scholing of training. Die trajecten zijn nou eenmaal niet goedkoop. De snelle beschikbaarheid en het bruto/netto-voordeel in het salaris maakt deze James-leerrekening zeer aantrekkelijk voor de gemiddelde werknemer.”

Ruimte voor ontplooiing

Fortuin vindt in het advies van de Commissie-Sap terdege een ondersteuning van de vakbondsambitie dat werknemers de ruimte moeten krijgen om te ontplooien. “Jolande Sap adviseert dat overheid, werkgevers en werknemers een leven lang leren mogelijk maken. Met onder meer 2 x 600 miljoen euro overheidssubsidie in de komende acht regeringsjaren en eenzelfde storting van werkgeverszijde. Ik verbind daar wel een voorwaarde aan: die bijdragen moeten wel zonder strikte bepalingen zijn. Het is de werknemer die vrijelijk moet kunnen beschikken én beslissen over de besteding van zijn leergeld. Alleen dan zal hij/zij daadwerkelijk gemotiveerd zijn om aan een scholingstraject te beginnen. De werknemer weet immers of hij verder wil in z’n huidige baan, of het roer eens drastisch om wil gooien.”

Met de James Leerrekening van CNV Vakmensen mogen werknemers bovenwettelijk verlof en adv, maar ook andere elementen uit de cao, à la carte inzetten voor scholing en ontwikkeling. Omdat het uit het brutoloon wordt genomen is de opbrengst netto en maximaal. Die is veel groter dan het laten uitbetalen van niet-genoten verlof. Dat laatste wordt extra belast door de overheid.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid