Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

CNV Vakmensen houdt vinger aan de pols bij Stork

De vinger strak aan de pols houden, dat is wat CNVV Vakmensen-bestuurder Arthur Bot zal doen bij het industriële conglomeraat Stork. Dat kondigde begin deze middag een forse reorganisatie aan van het personeel. Tien procent van het totaal zal zijn arbeidsplaats verliezen.

“Dat deel is duidelijk”, zo benadrukt Arthur Bot. “Maar vooral heel veel niet, denk aan ‘wáár en wie’?. Dit nieuws is in zijn omvang ook voor ons nieuws. Stork wilde ons langere tijd namelijk alleen méér vertellen over de plannen als wij er niets over zouden zeggen. Maar onder die voorwaarden kunnen wij als vakbond natuurlijk ons werk niet naar behoren doen.”

Sociaal plan

Over wat dat werk dan nu zal inhouden zegt hij: “Voor onze leden gaan we nadrukkelijk kijken of het sociaal plan dat er is bij Stork alle onderdelen van deze voorgenomen reorganisatie voldoende afdekt. Dus zullen we met Stork om tafel gaan zitten om de precieze omvang van de ingreep duidelijk te krijgen en desnoods het sociaal plan daarop bijstellen.”

Niet onverwacht

Volgens Bot is al langer duidelijk dat er verlies wordt geleden bij het conglomeraat. “Dus dit is heus niet de spreekwoordelijke donderslag bij heldere hemel. Maar het is dus wel zaak dat we met Stork oorzaak en gevolg goed helder krijgen en daarbij goede afspraken maken over de afwikkeling. Feit is dat voor heel veel Stork-werknemers een vervelende tijd aanbreekt.”

Lees ook

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid