Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

CNV Vakmensen houdt vinger aan de pols bij Blokker

“Met de voorgenomen overname van de Xenos-winkels door Blokker wordt de pijn van de neergang bij Xenos verzacht. Maar die pijn wordt helaas niet voorkomen.”

Zo reageert bestuurder Martijn den Heijer op het vanochtend bekend gemaakte besluit dat de Blokkerfamilie de Xenos-winkels overneemt van de Blokker-holding en deze grotendeels onderbrengt in de Casa-woonwinkelformule. Al langer was bekend dat Xenos in de etalage stond.

Vooral omdat er een goed doorlopend sociaal plan ligt onder de overnameplannen is de CNV-bestuurder milder in zijn observatie over de gang van zaken. “Door de beëindiging van de Xenos-formule in zijn huidige vorm verliezen de Xenos-werknemers in het distributiecentrum en hoofdkantoor in Waalwijk hun baan. Dat is buitengewoon vervelend voor bijna 200 mensen. En dan druk ik mij voorzichtig uit. Maar als er niets was gedaan, dan was de kans groot dat alle Xenos-medewerkers zonder werk zouden komen zitten. Dat is een nóg slechter scenario voor de pakweg 1.900 mensen die het betreft.”

Vinger aan de pols


Niettemin houdt Den Heijer de vinger wel aan de pols bij Blokker/Casa: “Ten aanzien van de 60 Xenos-winkels die niet naar Casa gaan is nog niet alles duidelijk gemaakt door de nieuwe eigenaar, de Blokker-familie zelf. Het sociaal plan ligt er, maar we willen wel garanties dat er ook naar de letter van die wet wordt geleefd”, aldus de CNV Vakmensen-bestuurder.

Lees ook

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid