Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

CNV Vakmensen heropent gesprek met werkenden en werkzoekenden

Is er sprake van een eerlijke verdeling van kansen tussen werknemers met vaste banen en hun collega’s met een flexibel (zzp-)contract? En, als dat niet zo is, wat moet er dan veranderen om daar verbetering in te brengen? Dat vraagstuk wil vakbond CNV Vakmensen graag bespreken met werkenden en werkzoekenden, leden en niet-leden. Vanuit de starthouding Ik Ben Solidair kaart CNV Vakmensen opnieuw een actueel thema aan.

Het vraagstuk van het vaste werkcontract of de flexibele arbeidsverhouding tot de opdrachtgever is anno 2018 bijzonder actueel. Werkgevers zijn op zoek naar de goedkoopste manier van produceren. Vaak wordt die manier gevonden in het ‘aannemen’ van los personeel, in zzp- of uitzendconstructie. Of voor de duur van een jaar, hooguit twee. Er is sprake van een ongelijke verdeling van plichten en rechten tussen werknemers in vaste en flexibele dienst.

Minder werk

Tegelijkertijd lijkt het er op dat de hoeveelheid werk in de komende jaren afneemt. Door verdergaande automatisering zullen sommige beroepen zelfs ophouden te bestaan, zo schetsen sommige economen de toekomst. Dit alles betekent dat de beschikbare banen, of het beschikbare werk het best kan worden herverdeeld onder werknemers.

Maar hoe doe je dat? Hoe los je ongelijkheid op? Wie krijgt wat? Is er ruimte om langs deze weg - bijvoorbeeld - het werkpakket van oudere werknemers wat te verlichten door de werkomvang te verkorten? Daarmee is dan een passend antwoord gevonden op de wens om oudere werknemers gezond hun (latere) pensioendatum te laten halen.

Hindernis

Tegelijkertijd vormt voor veel jonge werknemers het flexibele of kortdurende arbeidscontract een hindernis. Er zijn weinig garanties voor een bank bij de aanvraag van een hypotheek. En voor sommigen zelfs te weinig garanties voor het stichten van een gezin.

Je Achterban

Om de gedachten te bepalen ‘discussieert’ CNV Vakmensen online met leden en niet-leden over het thema Vast of Flex. Daarvoor wordt het platform Je Achterban gebruikt. Dit digitale platform gebruikt de vakbond ook voor ledenraadplegingen en overige standpuntbepalingen.

Het land in

Naast digitale discussie wil CNV Vakmensen ook op locatie in gesprek met leden en niet-leden die een visie - of vooralsnog vooral vragen – hebben.

Op 22 maart is er een bijeenkomst gepland in het CNV-kantoor aan de Tiberdreef 4 in Utrecht en op 27 maart komen we bijeen in het Van der Valk in Drachten. Beide bijeenkomst beginnen om 19.30 uur. Wil je jouw stem laten horen? Schrijf je dan in voor een van de bijeenkomsten en kom langs. Later deze maand en dit voorjaar volgens nog andere locaties.

De themagesprekken over het vaste of flexibele werkcontract zijn al weer het derde ‘hoofdstuk’ in de reeks ontmoetingen die CNV Vakmensen heeft georganiseerd waarbij Ik Ben Solidair steeds het vertrekpunt is. Vorig jaar nog vormde het basisinkomen het centrale thema in die gesprekken.

Wouter de Jong, persvoorlichter
T: 030 751 15 16 / 06 53 19 22 66

E: w.dejong@cnvvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid