Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

CNV Vakmensen heeft vangnet al hangen voor werknemers Aspen

"Het vakbondswerk is al verricht in Oss. Het sociaal plan stáát voor de mensen die nu de laan uit moeten bij Aspen. Dat vergult de vieze pil uiteraard maar ten dele."

Het is slecht nieuws voor de circa 140 medewerkers bij Aspen in Oss die hun baan zullen verliezen per 2017. Bestuurder Jelle Loosman van CNV Vakmensen beaamt uiteraard de dramatiek van de ontwikkelingen in het centrum van de Noord-Brabantse stad. “Maar als vakbond hebben wij in 2015 ons belangrijkste werk in deze kwestie al verricht: het sociaal plan is degelijk. Het vangnet voor voor de Aspen-medewerkers hangt.”

Verhuizen

Aspen, rechtsopvolger van Organon en Merck/MSD, maakte vandaag – donderdag – bekend de chemische productie-eenheid uit het centrum van Oss te willen ontmantelen omwille van milieuwetgeving. Het werk verhuist gedeeltelijk naar de rand van de stad, waar ook al een Aspen-vestiging is. Een ander deel van het werk wordt naar het buitenland verplaatst, naar Zuid-Afrika en India.

Voorwaarden

Jelle Loosman: “Het is voor de betrokken medewerkers beroerd nieuws dat hun baan bij Aspen ophoudt te bestaan. Maar het sociaal plan is van goede kwaliteit. CNV Vakmensen heeft zich in het voorjaar van 2015 niet voor niets onverzettelijk opgesteld toen het sociaal plan moest worden opgesteld. Die houding betaalt zich nu uit. Maar ook in dit geval zijn ontslagen op hogere leeftijd natuurlijk buitengewoon lastig. Voor die mensen is het maar zeer de vraag of er ander werk beschikbaar komt.
Maar je moet ook reëel zijn. Een vakbond gáát niet over de vraag of er moet worden gereorganiseerd. Wel over de voorwaarden waaronder dit gebeurt. De ondernemingsraad heeft vandaag de adviesaanvraag over de reorganisatie ontvangen. Met de or zal CNV Vakmensen terdege op zoek gaan naar die goede randvoorwaarden.”

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid