Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

CNV Vakmensen handhaaft staking bij AkzoNobel

Na succesvolle stakingen gisteren en vandaag bij de AkzoNobel-vestigingen in Wapenveld en Sassenheim worden de acties morgen en donderdag uitgebreid naar Hengelo en Arnhem. “CNV Vakmensen gaat er vol voor”, stelt bestuurder en Akzo-onderhandelaar Arthur Bot.

“AkzoNobel heeft tot dusver uiterst reële eisen van ons genegeerd. De werknemers pikken dat niet langer. Ze hebben het gevoel dat ze een oor wordt aangenaaid door de onderneming waarvoor ze zich al jaren inzetten.”

Gisteren en vandaag waren de AkzoNobel-vestigingen in Wapenveld en Sassenheim al stil gelegd. Morgen wordt er opnieuw geen verf geproduceerd in Sassenheim. Donderdag gaat de chemiefabriek in Hengelo plat. Dit geldt ook voor de productie in de Arnhemse plant (Kleefse Waard) en tegelijkertijd wordt een protestmanifestatie georganiseerd bij het oude hoofdkantoor aan de Velperweg in Arnhem.

“Goede wil én goed verstand”


CNV Vakmensen-bestuurder Bot duidt aan dat de stakingsdreiging zal voortduren. “AkzoNobel zal substantieel door de bocht moeten wil de directie van deze aanhoudende productiehindering af zijn. En, zoals CNV Vakmensen al lang beargumenteerd in deze kwestie, het is bij deze onderneming nou bepaald niet een kwestie van financiële krapte. Dit gebaar naar de eigen mensen kan AkzoNobel heel eenvoudig maken. Het is een kwestie van goede wil én goed verstand.”

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid